Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чи зможе Сампрас установити рекорд?

24 листопада, 00:00

Однак, їхнім надіям не судилося справдитися. У фіналі зустрілися саме Хінгіс і Девенпорт. Матч був вельми принциповим. Адже 17-річна Мартіна, котра очолювала світовий рейтинг протягом 80 тижнів, втратили перший рядок після поразки від Девенпорт у фіналі US Open.

І тепер реванш відбувся. Фінал турніру проходив у п’ятисетовому поєдинку. Мартіна була трішки точніша, трішки прудкіша, та й у потужності не поступалася американці. Перемога з рахунком 7:5, 6:4, 4:6, 6:2 принесла Хінгіс звання чемпіонки світу WTA й чек на півмільйона доларів. Девенпорт може втішатися тим, що залишиться на першому рядку рейтингу, та й 250 тисяч доларів, напевне, не будуть зайвими для неї. Тим паче, що разом з білорускою Наталією Звєрєвою вона стала переможницею в парному розряді.

У чоловіків чемпіонат світу в Ганновері щойно стартував. У ньому беруть участь 8 тенісистів. Американці Піт Сампрас й Андре Агассі, чилієць Марсело Ріос, іспанці Алекс Корретха й Карлос Мойя, а також словак Кароль Кучера входять у вісімку найсильніших. А травмованих австралійця Патріка Рафтера й чеха Петера Корду замінили дев’ятий і десятий тенісисти світової класифікації англієць Тім Хенмен і Євген Кафельников (Росія).

Найцікавішою є дуель Сампраса й Ріоса. Адже 27-річний американець випереджає 22-річного чилійця на незначну кількість рейтингових очок. Отже, хто з них зіграє краще в Ганновері, той і піде на канікули як ракетка номер один.

Звісно, мотивація вища в Сампраса. Адже він п’ять років поспіль закінчував рік на першому місці. Таке ж досягнення мав його співвітчизник Джиммі Коннорс. Якщо Піт доб’ється цього вшосте, то встановить рекорд, який навряд чи в найближчому майбутньому хтось поб’є. Хіба що — він сам.

Майже завжди тенісні турніри проходять за «нокаут-системою». Турнір у Ганновері — виняток. Тут учасників розбито на дві підгрупи, де кожен зустрічається з кожним. І перша поразка ще не означає остаточну втрату шансів на перше місце.

У чоловіків чемпіонат серед пар проходив роздільно. І перемогли в ньому чудові голландці Пол Хаархус і Якко Елтінг.

№225 24.11.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати