Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Кримські артефакти вдома": актор Сеїтаблаєв анонсував відкриття виставки "Скарби Криму. Повернення"

03 липня, 16:07

 

5 липня у Скарбниці столичного Національного музею історії України відкриється виставка "Скарби Криму. Повернення", яку анонсував український актор та режисер, кримський татарин Ахтем Сеїтаблаєв.

Про це розповів артист у відеоролику Міністерства культури та інформаційної політики України на YouTube.

Як зазначають, ексклюзивна виставка, на якій представлені артефакти з чотирьох кримських музеїв, відкриється у Києві 5 липня.

Експонати займуть гідне місце у Скарбниці Національного музею історії України, де кожен громадянин зможе побачити національну спадщину на власні очі.

Актор також нагадав у відео, що майже протягом 10 років тривали судові баталії за "скіфське золото", і нарешті Україна здобула історичну перемогу.

"Століттями ворог краде наш спадок. Ми продовжуємо давати відсіч. Настав час, коли ми повертаємо своє", — підкреслив український актор.

Раніше стало відомо, що відвідувачі виставки матимуть можливість побачити 565 унікальних артефактів. Це — давньогрецькі, давньоримські, пізньоскіфські, сарматські, гунські й готські речі, знайдені впродовж 19–21 ст. під час археологічних досліджень Криму.

Експозиція стане постійною у стінах Національного музею історії України й триватиме до остаточної деокупації Криму, після чого колекцію планують перемістити на територію півострова.

"Скарби Криму. Повернення" — це потужна перемога в боротьбі за культурну спадщину України, свідчення нашої тисячолітньої історії, що розкривається через культури багатьох народів, та утвердження верховенства права", — зазначили в Мінкульті.

Виставка "Скарби Криму. Повернення" у Скарбниці Нацмузею історії України працюватиме з 5 липня (10:00 – 18:00) за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 9.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати