Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міноборони впровадило в ЗСУ чергові стандарти НАТО: повітряні та космічні операції

03 грудня, 15:15

Міністерство оборони та Збройні Сили України продовжує впроваджувати ще одні стандарти НАТО з підготовки та проведення військових операцій: в українській армії з'явиться поняття "повітряних та космічних операцій".

Про це повідомила пресслужба МОУ.

"Україна обрала свій шлях: стати членом Альянсу. Тому НАТОфікація – один з головних пріоритетів Міністерства оборони України", – наголосив міністр оборони Рустем Умєров.

Очільник оборонного відомства додав, що українська армія має відповідати усім критеріям НАТО, тому треба змінюватися для повної взаємосумісності з партнерами.

Так, у жовтні – листопаді було введено ще чотири стандарти НАТО. Мова йде про:

  • "Повітряні та космічні операції" (стосується спільної доктрини, на основі якої можуть бути сформульовані стандартні процедури застосування спроможностей щодо дій в аерокосмічному просторі під час об'єднаних операцій).

  • "Освіта та підготовка з проведення операцій в урбанізованому середовищі" (стосується здійснення стандартизованої підготовки під час підготовки до ведення бойових дій у великих населених пунктах).

  • "Тактика, методи та процедури повітрянодесантних операцій НАТО" (стосується забезпечення командирів та їх штабів керівництвом планування, координації та виконання повітрянодесантних операцій).

  • "Проведення сухопутних тактичних дій" (стосується забезпечення керівництвом планування та виконання заходів і завдань зі стабілізації обстановки, які можуть виникати в рамках будь-якої операції та в межах будь-якої кампанії).

На сьогодні у Міноборони та армії запроваджено 280 стандартів НАТО: 

  • 174 першочергові у рамках Цілей партнерства Україна-НАТО,

  • 106 "ініціативних", які впроваджуються поза Цілями партнерства.

Загалом у Північноатлантичному альянсі існує 1135 стандартів, Україна станом на кінець листопада 2023 року впровадила близько чверті з них.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати