Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Через блокування кордонів з Польщею Україна недоотримала близько 8 млрд гривень митних платежів, фінансові втрати бізнесу – понад 1,5 млрд євро

04 березня, 20:19

На сьогодні Україна недоотримала близько 8 млрд гривень митних платежів,  а бізнес втратив понад 1,5 млрд євро через блокування кордонів польськими протестувальниками.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

«Якщо дивитися по фінансових втратах в контексті бізнесу і в контексті держави, то за даними Комітету податкової та митної політики, за блокування поляками кордону Україна недоотримала митних платежів близько 8 мільярдів гривень. Якщо дивитися на втрати бізнесу, то листопад-грудень 2023 року, частково за січень, в нас фінансові втрати сягають більш як 1,5 мільярда євро. Це надто великі кошти, і ці кошти продовжують додаватися. Тому що фактично сьогодні простоювання однієї доби для перевізника сягає більш як 200 євро. Це тільки простоювання, не кажучи про втрачені контракти, втрачену можливість вчасно реалізувати свою продукцію, можливі застосування до бізнесу пені внаслідок невчасного постачання продукції – все це сьогодні лягає на плечі українських товаровиробників, переробників, логістичних компаній», – зазначив Денис Марчук.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати