Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Американські чиновники заявили, що Іран може атакувати Ізраїль вже сьогодні, - ЗМІ

12 квітня, 20:46
Фото з відкритих джерел

Американські чиновники заявили, що вже в п'ятницю Іран може здійснити масштабну атаку на Ізраїль. Вона може включати використання понад 100 безпілотників і десятки ракет, націлених на військові цілі всередині країни.

Про це неназвані американські чиновники повідомили CBS News, передає Укрінформ.

«Офіційні особи сказали, що ізраїльтянам буде складно захиститися від нападу такого масштабу. І хоча вони допускали ймовірність того, що іранці можуть вибрати менш масштабну атаку, щоб уникнути різкої ескалації, їхня відповідь, як вважають, буде неминучою», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що напад може бути здійснено у відповідь на удар Ізраїлю, завданий майже два тижні тому, в результаті якого загинули сім іранських офіцерів.

Тегеран публічно не повідомив, як і коли він відкриє вогонь у відповідь — тому незрозуміло, як далеко зайдуть іранські лідери, однак якщо вони вирішать здійснити прямий напад на Ізраїль, є побоювання, що це може перетворити війну Ізраїлю проти ХАМАС у набагато ширший регіональний конфлікт, йдеться у повідомленні.

Оскільки заходи у відповідь Ірану очікуються будь-якої миті, Державний департамент США в четвер попередив американців в Ізраїлі, щоб вони не виїжджали за межі великих міст, які краще захищені від ракетного обстрілу системою протиракетної оборони "Залізний купол".

В останніх рекомендаціях зазначається, що поїздки американських державних службовців до Ізраїлю можуть бути ще більше обмежені.

Як повідомлялося, іранські офіційні особи виступили з погрозами на адресу Ізраїлю після авіаудару 1 квітня по консульству Ірану в Сирії, внаслідок якого були ліквідовані військові воєначальники та посадовці. Зокрема тоді був ліквідований генерал іранських сил Аль-Кудс в Сирії Мухаммада Резу Захеді.

Пізніше в Ізраїлі заблокували сигнал GPS через загрозу атаки з боку Ірану.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати