Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Генштабі підтвердили ураження уночі в Криму двох радарів комплексів С-300 та С-400

12 червня, 15:01

У ніч та під ранок 12 червня українські Збройні сили вчергове атакували на тимчасово окупованому українському півострові Крим російські зенітні ракетні комплекси, які загарбники там розгорнули.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Генштаб ЗСУ.

Як повідомили у військовому командуванні, цього разу завдали групового ракетного удару по:

  • одному ворожому зенітному ракетному дивізіону С-300 неподалік Бельбека,

  • двох зенітних ракетних дивізіонах С-400 поблизу Бельбека та Севастополя.

У Генштабі кажуть, що підтверджено влучання в районах цілей.

Зокрема, за результатами ураження, виявилися знищеними два радари комплексів С-300 та С-400. Щодо третього радара інформацію уточнюють.

Окрім цього, зафіксована подальша детонація боєкомплектів у всіх трьох районах розміщення зенітних ракетних дивізіонів РФ.

"Далі буде…", пообіцяли українські військові.

Також у мережі з'явилися супутникові знімки уражених позицій російського зенітно-ракетного комплексу С-300 та С-400 у Криму.

Відповідні фото були опубліковані у телеграм-каналі OSINT-дослідників "КіберБорошно".

С 300 Крим

Фото: Телеграм / КіберБорошно

На супутникових знімках можна помітити пошкоджену техніку зі складу зенітно-ракетного комплексу С-300, який був розгорнутий росіянами біля населеного пункту Велике Євпаторійського району.

Насамперед був уражений самохідний командний пункт 5Н63С, який здійснює контроль роботи радарної станції підсвічування цілей для зенітних ракет 30Н6.

Окрім цього, був опублікований супутниковий знімок позиції зенітно-ракетного комплексу С-400 біля населеного пункту Рубинівка Джанкойського району.

На них можна побачити момент згортання техніки та зміни позицій російської обслуги С-400, де внаслідок атаки була уражена універсальна пошукова радіолокаційна станція 48Я6-К1 "Подлёт".

Що стосується самохідної пускової установки 51П6, що стоїть поряд, то її стан, за словами автора, невідомий. Інша самохідна установка у момент здійснення фотофіксації вже покидала позицію.

Нагадаємо, що вночі 12 червня у тимчасово окупованому Криму та Севастополі лунали гучні вибухи, перекривали Керченський міст. Російська ППО працювала в Севастополі, Євпаторії, Бахчисарайському та Первомайському районах.

Так званий "очільник" Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що місто атакували ракетами. З його слів, в екстрені служби надійшли повідомлення про падіння осколків у районі вулиці Комбрига Потапова і в районі Юхариної балки.

"Сильні вибухи чути у Бахчисарайському районі. Видно було, як у небі пролетіла ракета, пролунало близько 20 вибухів у районі Бельбека, повідомляє передплатник", наголосили в одному з постів каналу.

О 4:40 джерело Кримського вітру повідомило про можливе ураження/пошкодження ЗРК С-400 під Севастополем, попередивши, що дана інформація потребує підтвердження.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати