Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві презентували новітній рід військ ЗСУ — Сили безпілотних систем

12 червня, 09:01

 

Україна стала першою країною, що створила новітній рід військ – Сили безпілотних систем, під час офіційної презентації заявив перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони України.

«У нас є гарна перспектива для перемоги у війні проти рф. Цю перемогу ми можемо досягти завдяки вашому розуму, вашій наполегливості та завдяки тому, що ви робите, аби захистити життя та здоровʼя наших військовослужбовців, дедалі більше залучаючи до виконання бойових завдань у повітрі, на землі та на морі — роботів і безпілотні системи», — зазначив генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Фото: Міністерство оборони

Перший заступник міністра оборони додав, що новий рід військ дозволить у подальшому наносити ураження противнику на всю можливу глибину: від наших бойових порядків і аж до Уралу. За його словами, Україна — єдина країна у світі, яка вже завершує комплектування такого роду військ.

Фото: Міністерство оборони

Водночас командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський зазначив, що Україна вивчає досвід сучасної війни та одразу впроваджує зміни: 

«Ми показали сьогодні усьому світу, що Україна відійшла від консервативного підходу. Сьогодні ми створили прецедент. Таким чином, ми готові диктувати правила цієї війни для подальших успіхів».

Фото: Міністерство оборони

Символом нового роду військ стала ластівка, створена нейромережею. За задумом командування, ластівка є одним з найшанованіших символів в українській культурі, який означає звістку про перемогу.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати