Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Мін'юсті заявили, що без військового квитка можуть бути недоступні "сотні, якщо не тисячі" державних послуг

12 червня, 13:03

Громадянам України, які є військовозобов'язаними, можуть обмежувати надання державних послуг без військово-облікових документів, при чому мова може йти в найближчому майбутньому про "сотні, якщо не тисячі" послуг.

Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська в інтервʼю Еммі Антонюк для "Це ніхто не буде дивитись".

Як пояснив очільник відомства, закон про адміністративні послуги передбачає, що при зверненні громадян за якоюсь послугою держава може вимагати військово-облікові документи.

Малюська зауважив, що така вимога дозволить військовозобов'язаним "з'являтись на радарах держави".

"Я не можу сказати, що ми повсюдно запровадили такі механізми (вимога надати військові документи – ред.). 

Але, на моє переконання, він буде з'являтись все частіше. Все частіше для надання послуг військовозобов'язаним держава буде запитувати військово-обліковий документ", – сказав міністр.

Міністр юстиції також зазначив, що очікувати масштабної реформи не варто, бо українське законодавство вже передбачає можливість вимагати військовий квиток. За його словами, мова йде про "сотні, якщо не тисячі" послуг, при наданні яких можуть попросити надати військово-обліковий документ.

Глава Мін'юсту додав, що для певних послуг таку вимогу не будуть запроваджувати. Це послуги, що стосуються членів сім'ї військовозобов'язаного та дітей військовозобов'язаного. Для критично важливих послуг такої вимоги не будуть запроваджувати.

За словами Малюськи, військово-облікові документи вимагатимуть при наданні послуг, потрібних для "гарного життя та особистого комфорту" військовозобов'язаного.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати