Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС зібрав 200 мільйонів євро для України на ремонт енергооб'єктів та відправить 1000 сонячних панелей та тисячі генераторів

12 червня, 10:01

 

Зважаючи на російські атаки по енергетичній інфраструктурі, Україна отримає від Європейського Союзу 200 мільйонів євро на ремонт пошкоджених об'єктів енергетики та тисячу сонячних панелей й тисячі генераторів.

Про це 11 червня під час Ukraine Recovery Conference 2024 в Берліні заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Очільниця Європейської Комісії зауважила, що "разом ми мобілізуємо фінансову силу, щоб допомогти Україні вистояти та відновитися".

"Це, звісно, включає також постійну матеріальну підтримку з огляду на систематичні атаки Росії на українську енергосистему. Наразі ми зібрали близько 200 мільйонів євро на термінові ремонтні роботи", – сказала глава Єврокомісії.

Окрім того, зі слів фон дер Ляєн, Європейський Союз надасть ще 1000 генераторів та тисячі сонячних панелей.

"Крім того, ми надаємо ще 1000 генераторів для термінового виробництва електроенергії. І тисячі сонячних панелей ось-ось прибудуть в Україну", – додала вона.

Мета ЄС, зі слів очільниці Єврокомісії, допомогти децентралізувати енергосистему України й таким чином підвищити її стійкість.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати