Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Білий дім зробив заяву після розслідування FT, як кремль передає на усиновлення викрадених українських дітей

13 червня, 12:54
Фото uk.wikipedia.org

Білий дім має "нові та достовірні повідомлення про те, що російська влада розміщує списки викрадених українських дітей на російських сайтах усиновлення". Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, після чергового журналістського розслідування на цю тему, пише УНН.

З моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну військовослужбовці росії та інші російські офіційні особи депортували до росії сотні тисяч українських мирних жителів, включно з дітьми, яких насильно розлучили зі своїми сім'ями. Нам відомі нові й достовірні повідомлення про те, що російська влада розміщує списки викрадених українських дітей на російських сайтах із усиновлення. Це огидно та жахливо. Ці українські діти зі своїми родинами мають бути в Україні. росія веде війну не лише проти українських військових, а й проти українського народу. Як уже сказав президент, росія скоює воєнні злочини та злочини проти людяності в Україні. Ми продовжимо підтримувати український народ, допомагаючи йому захиститись від варварської агресивної війни росії

- сказав Салліван.

Раніше

FT ідентифікувало і виявило чотирьох українських дітей, яких росія вивезла з українських притулків у перші місяці кремлівського вторгнення 2022 року, імена яких є в базі даних зниклих в Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати