Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уряд Литви затвердив передання Україні 14 бронетранспортерів М113

13 червня, 09:52
Фото ОП

Уряд Литви затвердив передання українській армії 14 одиниць бронетехніки М113, вони мають прибути до України цього тижня. Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства оборони Литви.

«Передані броньовані машини призначені для посилення можливостей української армії з розмінування та є безоплатним внеском Литви в підтримку, мобілізовану Коаліцією з розмінування, яку Литва очолює спільно з Ісландією», - йдеться у повідомленні.

Передача М113 була ініційована Міністерством національної оборони та армією Литви у відповідь на звернення українського уряду до союзників про допомогу українській армії у протистоянні російській агресії.

Зазначається, що завтра, 13 червня, міністр національної оборони Лаурінас Кащюнас візьме участь у засіданні контактної групи Рамштайн і засіданні Ради Україна-НАТО у Брюсселі, де обговорюватимуть потреби військової підтримки України, плани підтримки союзників, а також підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні в липні.

Як повідомлялося, наприкінці травня уряд Литви схвалив виділення 13,5 мільйона євро на закупівлю радарів повітряного спостереження в рамках коаліції протиповітряної оборони України, очолюваної Німеччиною.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати