Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міни, снаряди, патрони: Міноборони допустило до експлуатації понад сотню нових зразків боєприпасів

14 червня, 12:48
Фото Генеральний штаб ЗСУ

З початку широкомасштабного вторгнення зс рф Міністерством оборони України кодифіковано, допущено до експлуатації у Силах оборони понад сто зразків боєприпасів різних типів, майже половину з них – від початку 2024 року, повідомляє Міністерство оборони України.

Серед зразків, які були кодифіковані, допущені до експлуатації Міністерством оборони України переважна більшість – продукція вітчизняного ОПК.  Зокрема, це боєприпаси до стрілецької зброї, засоби ближнього бою, мінометні міни, артилерійські снаряди різних калібрів та призначення.

Крім того, оборонним відомством кодифіковано, допущено до експлуатації близько 60 зразків боєприпасів для БПАК різних типів, а також підривачі до них. Усі вони – розроблені на вітчизняних підприємствах. В переліку боєприпаси  комбінованої дії, осколково-фугасні, кумулятивно-осколкової дії та багатоцільові.

Нагадаємо, що кодифікація і подальший допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO, дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати