Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЗАЕС росіяни використовують як склад БК попри візит МАГАТЕ, - ЦНС

15 вересня, 20:15

 

Територію Запорізької АЕС росія використовує для розміщення військових, а також складування боєприпасів та вибухових речовин. Це відбувається попри візит МАГАТЕ.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС).

Згідно з даними, які були передані інформаційному ресурсу від українського підпілля та небайдужих громадян, на території ЗАЕС розміщені підрозділи росгвардії загальною чисельністю до 1300 осіб.

"Зокрема, були ідентифіковані підрозділи ОМОН "Ахмат-1" (Грозний, ТОТ Чеченської Республіки Ічкерія) та СОБР "Агат" (Пенза, РФ). Задля маскування частина окупантів, що заступає на чергування використовує форму воєнізованої охорони ЗАЕС, а не росгвардії", – йдеться у повідомленні.

Крім того, технічні та підвальні приміщення станції ворог використовує для зберігання стрілецьких та артилерійських боєприпасів. Вони призначені як для забезпечення контингенту розміщеного на ЗАЕС, так і сил на суміжних позиціях.

Як пише ЦНС, навколо міста російська окупанти заклали понад 20 мінних полів. Вони огинають станцію і місто та мають загальному протяжність близько 6,5 км.

Ворог і досі боїться сценарій можливого десантування Сил оборони України з Дніпра.

Інформаційний ресурс зазначив, що попри візит місії МАГАТЕ на цьому тижні, росіяни ретельно та завчасно спланували їх маршрут.

"Зважаючи на проявлену люб'язність та обійми генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі з російським керівництвом окупованої АЕС, уже й не дивно, що його команда в черговий раз не помітила значного скупчення російських військ та озброєння на території атомної електростанції", – пише ЦНС.

Також ресурс додав, що російські окупанти вже не вперше не надали МАГАТЕ доступу до західної частинидвох турбінних залів.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати