Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Черговий злочин росіян: окупанти стратили мечем беззбройного українського військового

17 вересня, 11:48

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про черговий воєнний злочин з боку російських окупантів — жорстоку страту беззбройного українського військовополоненого.

Про це стало відомо з повідомлення омбудсмена в його офіційному Telegram-каналі, яке цитує "Рубрика".

За словами Лубінця, російські військові здійснили показову страту українського солдата, використовуючи меч. Військовополоненого було страчено з перев'язаними скотчем руками, що підкреслює його беззахисний стан.

Лубінець наголосив, що цей акт варварства є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

"Рівень варварства й кровожерливості неможливо осягнути. Росіяни стратили мечем беззбройного українського військовополоненого з перев'язаними скотчем руками. Черговий воєнний злочин російських військ", — зазначив Лубінець.

У відповідь на цей злочин омбудсмен вже направив листи до міжнародних організацій, зокрема до Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) та ООН, із закликом зафіксувати це грубе порушення прав людини та розслідувати ситуацію.

"Окремо наголошу, що такі показові страти направлені на деморалізацію українського суспільства. Однак бачачи такі дії, ми повинні ставати ще рішучішими у боротьбі проти агресора", – додав омбудсмен.

Зазначимо, що зранку 17 вересня у соціальних мережах з'явилися приголомшливі світлини, на яких видно страченого українського воїна. За даними, солдат був заколотий мечем, на якому є напис "За Курськ".

Його руки були скуті сірим скотчем, а закривавлене тіло лежить на дорозі серед пошкодженої техніки та будинків із вибитими вікнами. Локація злочину на цей час невідома.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати