Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українським військовим вперше представили колісну бойову машину українського виробництва

18 квітня, 16:41
Скриншот відео

Українським військовим вперше представили колісну бойову машину українського виробництва, повідомляє ГО «Український мілітарний центр».

Кадри нових зразків техніки були оприлюднені Генеральним Штабом ЗСУ.

Головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському представили новітні зразки української військової техніки: модернізовану бойову машину піхоти БМП-1ТС з українським модулем “Спис-Синтез”, бронемашину Oncilla та іншу техніку.

Втім, самим цікавим зразком техніки в експозиції виявилась раніше небачена шестиколісна бронемашина, назва якої поки що не афішується.

Візуально машина майже повністю повторює контури відомої машини Mbombe 6×6, що була розроблена південноафриканською компанією Paramount Group.

З власних джерел “Мілітарному” відомо, що ліцензійне виробництво цих машин було налагоджено і одним з українських підприємств.

Mbombe – це колісна броньована бойова машина, що була розроблена компанією Paramount Group у 2010 році.

Бронемашина вміщує вісім піхотинців, де для кожного бійця виділено окреме протимінне крісло. Окрім них в машині розміщуються три члени екіпажу: командир, водій та навідник.

Вихід із десантного відділення для екіпажу та піхотинців у десантному відділенні реалізований через кормову апарель.

У базовій комплектації машина вагою у 16 тонн має 3 клас захисту за стандартом STANAG 4569. Він передбачає витримування обстрілу зі стрілецького озброєння калібру 7,62×51 бронебійними патронами.

Крім того, розробник позиціонує свій бронеавтомобіль як мінозахищену бойову одиницю, що здатна витримати підрив заряду вагою до 10 кг у тротиловому еквіваленті. Такий захист забезпечується завдяки двошаровому V-подібному дну корпусу.

В якості озброєння представлена на відео локалізована бронемашина отримала український бойовий модуль “Спис-Синтез”.

Він оснащений 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, 30-мм автоматичним гранатометом КБА-117, спареним кулеметом ПКТ калібру 7,62-мм. Крім того в модуль інтегрований протитанковий ракетний комплекс “Бар’єр” з пусковими для 2 ракет.

Модуль стабілізований у двох площинах, тому оператор може відносно влучно вести вогонь під час руху. Для роботи у всепогодному режимі приціл навідника оснащений тепловізійним каналом.

Оригінальний модуль “Спис-Синтез”, що використовується на українських БМП, є пілотованим. Для цього під модулем встановлена “корзина” бойового відділення в якому розміщений оператор озброєння, однак на фото воно відсутнє.

Ймовірно, модуль на фото є дистанційно керованим та може застосовуватись через пульт управління. Частково це підтверджується наявністю монітору по правому борту в кінці десантного відділення.

Машина має колісний привід 6×6 та оснащена дизельним двигуном Cummins ISBe4 (300 кВт) з автоматичною 6-ступінчастою коробкою передач Allison. Вона здатна розвивати швидкість у 100 км/год, а запас ходу складає 700 км.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати