Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нам потрібно хоча б 120-130 F-16, щоб протистояти в небі ворогу, – Зеленський

22 травня, 09:01

 

Президент України Володимир Зеленський вважає, що для протистояння ворогу в небі Україні потрібно 120-130 літаків-винищувачів F-16.

Про це глава Української держави розповів в інтерв'ю Reuters, цитує Рубрика.

«Росіяни застосовують по нам 300 літаків. Нам потрібно хоча б 120-130літаківF-16, щоб протистояти в небі ворогу», – заявив Зеленський.

Коментуючи повільне надходження західної військової допомоги, зокрема систем ППО та ракет до них, Президент зазначив, що деякі наші сусіди, зокрема Польща, могли б збивати російські ракети на території західної України зі своїх літаків.

«Польські літаки піднімаються і не збивають російські ракети. Чи можуть вони це зробити? Так. Чи це наступ? Напад країни НАТО? Ні. Вони збивають потенційну ракету, яка може підірвати газосховище, з якого газ іде до натівських країн. Вони його захищають? Так. Або вони збивають ракету, яка потенційно може прилетіти на голови цивільних громадян країни-члена НАТО. Вони їх захищають? Так. А збивати ракету, коли вона буде на території Польщі, вже може бути пізно», – розповів Зеленський.

Глава держави додав, що коли ракети летять у напрямку країн НАТО, він відразу передає сигнал польській стороні, іншим країнам, Сполученим Штатам.

За його словами, для того, щоб уможливити збиття російських ракет на заході України з польських літаків, «ми готові працювати, знаходити механізми». 

«Це питання бажання. Але усі бояться ескалації», – заявив Президент.

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати