Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прикордонник Станіслав Рай виніс із поля бою двох поранених побратимів, але загинув, рятуючи третього

22 травня, 13:51
Фото dpsu.gov.ua

Посмертно присвоєно військове звання «штаб-сержант» та нагороджено орденом «За мужність» III ступеня Рая Станіслава Сергійовича, який народився 15 вересня 1987 року в місті Чернігів, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Він почав військову службу за контрактом у прикордонному відомстві в жовтні 2005 року, коли йому було 18 років.

Батьки, Сергій Станіславович та Людмила Миколаївна, згадують, що їхній син завжди мріяв стати кухарем або військовим, і обидві його мрії здійснилися. Протягом певного періоду він і був кухаром у прикордонному підрозділі, де демонстрував свій кулінарний талант і завжди радував товаришів смачними стравами.

У 2015-2016 роках Станіслав брав участь у антитерористичній операції на сході країни, а потім служив у Сумському прикордонному загоні. Після звільнення у 2021 році у запас Збройних Сил України Станіслав за три тижні до великої війни виїхав до країн Євросоюзу з метою працевлаштування, проте вже в травні 2022 року повернувся, щоб приєднатися до прикордонників та захищати свою рідну землю.

У складі 15 мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» він продовжив свою службу за контрактом.

8 вересня 2023 року Станіслав виконував бойове завдання у складі групи евакуації на Бахмутському напрямку, поблизу населеного пункту Кліщіївка в Донецькій області. Під час бойових дій він врятував та виніс із поля бою двох поранених побратимів, але загинув, намагаючись допомогти третьому пораненому під час ворожого мінометного обстрілу.

За свою відвагу Станіславу Сергійовичу посмертно присвоєно військове звання «штаб-сержант» та нагороджено орденом «За мужність» III ступеня Указом Президента України №870 від 30 грудня 2023 року. Заслужену бойову державну нагороду – орден «За мужність» III ступеня – вручено рідним Станіслава – батькові Сергію Станіславовичу та матері Людмилі Миколаївні.

У вічній скорботі за Героєм залишилися дружина та син.

Вічна шана і пам’ять мужньому Захиснику та усім полеглим українським Героям!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати