Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Росія брязкає ядерною зброєю, щоб вплинути на політичні дискусії на заході, - ISW

22 травня, 13:01

Кремль приурочує "брязкання ядерною зброєю" до важливих політичних дискусій на Заході. Так росія намагається вплинути на західних політиків у прийнятті важливих рішень.

Про це заявляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Рубрика.

Міністерство оборони російської федерації заявило 21 травня, що ракетні війська Південного військового округу розпочали перший етап нестратегічних (тактичних) навчань із застосуванням ядерної зброї.

МОрф заявило, що Повітряно-космічні сили росії також проведуть навчання з балістичними ракетами "Іскандер" і аеробалістичними ракетами "Кинжал". Міністерство оборони Росії оголосило про підготовку до цих навчань 6 травня.

Військові аналітики зауважили, що відомий російський блогер, нагороджений кремлем, прямо пов'язав російські ядерні навчання зі спробами Кремля вплинути на прийняття рішень на Заході. Зокрема, з нещодавніми дискусіями щодо дозволу використовувати західну зброю для ураження військових цілей в росії.

Це підтверджує оцінку ISW, що російські випробування тактичної ядерної зброї є частиною кампанії кремля з рефлексивного контролю.

Росія часто використовує ядерне брязкання зброєю, щоб вплинути на тих, хто приймає рішення на Заході.

ISW також оцінює, що політика США і Заходу, яка обмежує здатність України завдавати ударів по військових цілях в росії, серйозно підриває здатність України захистити себе від нинішніх російських наступальних операцій на півночі Харківської області або в будь-якій зоні вздовж кордону, де російські війська можуть вирішити провести наступальні операції в майбутньому.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати