Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

росія докладає значних зусиль, щоб зірвати Саміт миру. Для них це друга ціль після атаки на Харківщину, – Кулеба

22 травня, 12:01

росія докладає величезних зусиль, щоб зірвати ініційований Україною Глобальний саміт миру. Для кремля це зараз друга за важливістю ціль після атаки на Харківщину.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з очільницею МЗС Німеччини Анналеною Бербок пресконференції у Києві, повідомляє Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

Глава української дипломатії поінформував, що під час сьогоднішніх переговорів з-поміж міжнародних заходів у центрі уваги був Глобальний саміт миру в Швейцарії, участь у якому підтвердив і канцлер Німеччини. Кулеба поінформував, що обговорив з Бербок інші країни – з Азії, Африки, Латинської Америки, із залученням яких Німеччина може допомогти.

«росія зараз докладає надзвичайних зусиль, щоб зірвати саміт. Вони чудово усвідомлюють, що мирна ініціатива, яка базується на повазі до територіальної цілісності України, є одним із цвяхів у труну російської агресії, і докладають шалених зусиль, щоб завадити цьому заходу. Я б навіть сказав, що для них саміт миру – це зараз друга за важливістю ціль після Харківщини, яку вони атакують. У них нічого не вийде, саміт відбудеться, він буде успішним, і зокрема, це буде завдяки тій підтримці, яку ми отримуємо від наших німецьких друзів», – сказав очільник МЗС.

Він також зазначив, що Німеччина вже оголосила про передачу Україні третьої батареї Patriot і працює з іншими країнами, щоб вони теж передавали свої системи ППО Україні.

«Ми сьогодні проговорили конкретні кроки, щоб пришвидшити постачання цих нових батарей з інших країн світу. Потрібно завжди пам'ятати, що кожна російська ракета, яка летить з Росії в Україну, летить також у бік Європейського Союзу, і кожен у Європі має чесно сказати собі: якщо Росію не зупинити зараз, то рано чи пізно її ракети полетять далі. Запобігти цьому можна лише одним шляхом – надати Україні все, що потрібно, для зупинення російської агресії», – наголосив Кулеба.

За його словами, під час переговорів у центрі уваги також були ситуація на Харківщині та Сумщині, а також конференція з відновлення України, яка незабаром відбудеться у Берліні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати