Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Війська рф зруйнували Вугледар та намагаються рухатися у фланг, - ЦПД

24 вересня, 15:15

 

російсько-окупаційні війська зруйнували Вугледар Донецької області та намагаються наступати на його флангах. Закордонні ж медіа пишуть, що 72 бригада, яка обороняє місто, може опинитися в оточенні.

Про наступ на фланги Вугледара написав керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, Forbes.

Генштаб ЗСУ вранці 24 вересня повідомив про вісім спроб російських окупантів захопити українські позиції неподалік Павлівки та Вугледара. Більше офіційної інформації про ситуацію на цій ділянці немає.

Як зазначив Коваленко, місто Вугледар було зручно обороняти, адже воно розташоване на висоті. Однак росіянам вдалося його зруйнувати за допомогою керованих авіабомб.

"Вугледар. Раніше це місто було зручно обороняти, воно на висоті. Але з активним приходом на фронт КАБів ворогу вдалося його зруйнувати і рухатися у фланг.

На жаль, КАБ і авіація – це єдине, що дозволяє ворожій піхоті рухатися", – визнав Коваленко.

Видання Forbes зазначало, що після 20 місяців перебування у Вугледарі 72 механізована бригада, що обороняє місто, "безумовно, втомилася". Тим часом російські війська намагаються обійти місто й оточити бригаду.

Видання стверджує, що під загрозою оточення у місті "опинилася українська бригада чисельністю близько двох тисяч осіб".

Своєю чергою проросійські військові блогери почали писати ще напередодні ввечері, що окупанти розпочали штурм Вугледара. Пропагандист Борис Рожин заявив, що "формально вони перебувають у межах міста вже два дні" й відтоді нібито зайняли "вугледарські дачі" у передмісті.

Про ситуацію також почали говорити українські військові та блогери-активісти. Так, боєць батальйону "Айдар" Стас Бунятов у своєму Telegram-каналі підтвердив, що російські військові "просочилися на околиці самого Вугледара".

"Загалом ситуація не на нашу користь, пі*ари користуються нашим виснаженням і досягають успіхів", – написав він.

У Telegram-каналі "Офіцер", який ведеться від імені лейтенанта ЗСУ з позивним "Алекс", йшла мова, що окупанти "змогли зайти на крайні вулиці".

Вугледар

Фото: Телеграм / Офіцер+

"Потужного накату не було, у місто вдалося проникнути дрібним штурмовим групам ворога, тому можна зробити висновок, що зараз там сіра зона. Пі*ари туди заходять, не можуть закріпитися, тому або відходять, або помирають. Ситуація на флангах навколо міста і далі складна", – пояснив боєць.

Блогер Сергій Стерненко, публікуючи відео обстрілів Вугледара вранці, повідомив, що ситуація там критична.

Він припустив, що "найближчими днями росія захопить місто".

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати