Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британська розвідка: Україні вдалося стримати імпульс рф, Харківський напрямок стабілізувався

26 травня, 15:00

На Харківському напрямку українським Силам оборони вдалося стабілізувати наступ російських військ: імпульс рф стримав опір ЗСУ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Великої Британії станом на 26 травня.

Як зазначають британські аналітики, російські загарбники продовжують атакувати Вовчанськ Харківської області, проте Збройні сили України відбивають більшість атаки.

У розвідці додають, що війська рф, ймовірно, контролюють село Бугруваткана півночі Харківської області й намагаються встановити контроль над сусідньою переправою через річку Сіверський Донець. Це загрожує флангу та тилу українських сил, що обороняються у самому Вовчанську.

 

Також російська армія атакує у напрямку села Липці, але істотного прогресу немає.

Російський диктатор володимир путін заявив, що окупаційні війська нібито хочуть створити "буферну зону" на півночі Харківської області. У британській розвідці вважають, що окупаційні війська не мають успіху.

"Північний харківський фронт, ймовірно, стабілізувався, а російський територіальний контроль фрагментований і не об'єднаний. Успіх Росії на цій осі буде обмеженим протягом наступного тижня, оскільки початковий імпульс Росії було стримано українським опором", – заявили у розвідці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати