Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Веніславський: Закон про мобілізацію виконав місію, заради якої його ухвалювали

26 червня, 16:07

Проведення аудиту всіх військовозобов'язаних українців було головною метою закону про мобілізацію, і він цієї мети досягнув.

Про це сказав народний депутат та член парламентського комітету з питань нацбезпеки й оборони Федір Веніславський під час брифінгу в Медіацентрі Україна.

Як зазначив нардеп, темпи мобілізації відповідають тим очікуванням, які військове керівництво мало щодо реалізації закону про мобілізацію.

Як вважає Веніславський, досягли головної мети закону — провести аудит всіх військовозобов'язаних, з'ясувати, "де хто перебуває" і кого можна буде мобілізувати.

"Загалом закон виконав ту місію, заради якої ми його ухвалювали", — вважає Веніславський.

Нардеп також зауважив, що немає підстав продовжувати термін для оновлення військово-облікових даних ще на 90 днів.

Напередодні ЗМІ стверджували, що Міноборони підтримує законопроєкт про продовження терміну оновлення даних. Однак згодом з'явився новий документ з повідомленням, що оборонне відомство таки не підтримує його.

Законопроєкт №11305 дійсно передбачає продовження оновлення даних ще на 90 днів. Отже, загальний термін оновлення військово-облікової інформації мав становити не 60, а 150 днів. Таку ініціативу не підтримали в Міноборони.

У пояснювальній записці стверджують, що кількість громадян, які мають особисто прибути до військкоматів, значно перевищує можливості їх прийняти. 

Вказується, що після набуття чинності закону про посилення мобілізації спостерігається величезне скупчення людей біля ТЦК, а громадяни масово скаржаться на неможливість потрапити на особистий прийом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати