Одесити в рамках акції Eat Local Challenge протягом тижня їстимуть виключно місцеві продукти
15 лютого в Одесі стартує Eat Local Challenge – акція, учасники якої протягом тижня повинні будуть споживати продукти, вироблені виключно в Одесі або області. «Мета акції – привернути увагу одеситів до локальних виробників і показати, що в Одесі й Одеській області є прекрасні і якісні виробники абсолютно різних продуктів. Ми закликаємо одеситів дізнатися більше про економіку свого регіону, дослідити місця, де можна купити свіжі продукти і підтримати локального виробника», – розповідає одна з організаторок акції, віце-куратор Global Shapers Odessa Hub Анна Бондаренко.
Долучитися до ініціативі просто – потрібно заповнити онлайн-анкету в групі Eat Local Challenge Odessa у Facebook та отримати поштою інформацію про місцевих виробників. Для участі в акції зареєструвалося вже більше сотні одеситів. Eat Local – це світовий тренд, але в Україні така акція проходитиме вперше. Організатори планують кинути виклик Eat Local Challenge іншим українським містам: Києву, Львову і Харкову.
Крім того, активісти планують створити онлайн-карту з інформацією про місцевих виробників. «Виявилося, що в Одесі немає єдиної бази з інформацією про те, що виробляється в регіоні, а така база була би дуже корисною як для одеситів, так і для інвесторів. Поки учасники проходитимуть випробування, вони зможуть додавати до загального документа інформацію про тих виробників, яких вони знайшли, і на базі цієї інформації було би добре створити онлайн-карту. Поки що ми оголосили про пошук айтішників, готових долучитися до проекту», – говорить Анна Бондаренко. Наразі ентузіасти знайшли більше 80 місцевих виробників. Так, в Одеській області виробляють багато якісних молочних продуктів. Натомість знайти каву і м'ясо місцевого виробництва набагато важче. Наприклад, активісти не виявили в регіоні жодного виробника телятини.
Марія ГЕНИК, Одеса