Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові показали, як руйнують дружбу між Польщею та Україною

13 жовтня, 15:38
Фото автора

Сьогодні, 13 жовтня, під стінами консульства Польщі у Львові активісти та небайбужі львів'яни провели акцію на захист національної гідності українців у Польщі. Каталізатором даної акції стали часті руйнування останнім часом пам'ятників та могил українських воїнів, які захоронені на території Польщі. Крім того почастішали напади правоналаштованих поляків на українців.

 
 
 

Близько півсотні активістів прийшли до консульства із плакатами, на яких закликали поляків схаменутися та не нищити українські пам'ятки і не нападати на українців. На думку активістів, до таких дій поляків спонукають ультраправі політики-популісти. Заявами боротися проти українців та українського вони хочуть заробити собі політичних балів. Тому активісти провели своєрідний флеш-моб. Польський політик пилою розрізав банер із зображенням символів Євро-2012 (футбольний чемпіонат Євро-2012 Ураїна та Польща проводили спільно). Це було ніби симполічне розділення двох народів на догоду політикам.

 
 
 

Як розповів активіст Богдан Панкевич, також владі Польщі було передано звернення від активістів. 

"Маємо надію на розуміння та повагу від поляків, - сказав він. - Адже поляки наші брати і ми хочемо жити з ними в мирі та злагоді. В консульстві нас запевнили, що відповідні служби в Польщі уже проводять розслідування по всіх випадках, які трапилися. І найближчим часом винних буде притягнуто до відповідальності".

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати