Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У суді над Семеною представили експертизу, яка заперечує його провину

14 червня, 16:54
Фото: hromadske.ua

У Залізничному районному суді окупованого Сімферополя закінчилося чергове засідання у справі щодо кримського журналіста Миколи Семени, якого звинувачують у закликах до порушення територіальної цілісності Російської Федерацією

Як передає кореспондент Центру інформації про права людини, на засідання не з'явилися перекладачі, які здійснювали переклад листування журналіста для кримінальної справи. У зв'язку з цим суд задовольнив клопотання захисту про зміну порядку дослідження доказів.

Сьогодні адвокат Андрій Сабінін зачитав висновок експертизи російського професора Михайла Савви, у якому зазначено, що, з точки зору міжнародного права, Крим залишається територією України, а висловлювання Семени в публікації є думкою і не можуть розцінюватися як заклики до порушення територіальної цілісності Російської Федерації, оскільки Крим не входить до складу РФ.

Наступне засідання відбудеться 21 червня об 11-й годині.

Нагадаємо, 15 лютого 2017 року 27 правозахисних організацій, об'єднаних у Платформу громадянської солідарності (Civic Solidarity Platform), висловилися на підтримку кримського журналіста Миколи Семени, якому загрожує п'ять років в'язниці за сміливість висловлювати власну точку зору.

Навесні 2016 року в Криму провели масові обшуки, зокрема у незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з Крим.Реалії. Щодо автора Радіо Свобода Миколи Семени порушили кримінальну справу за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності Російської Федерації. Російське слідство заборонило йому залишати півострів.

Кримське управління ФСБ Росії відмовило у задоволенні клопотання захисту кримського журналіста Миколи Семени про виїзд його на лікування до Києва.

28 листопада 2016 року Семена через заборону на виїзд з півострова не зміг власноруч отримати в Брюсселі європейську премію в галузі свободи слова ім. Павла Шеремета.

20 січня цього року Семені вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм за статтею 280.1 Кримінального Кодексу Росії. Адвокат Курбедінов зазначив, що обвинувальний висновок було вручено з порушенням Кримінально-процесуального кодексу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати