Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці провели тиху акцію на знак вшанування Героїв Небесної сотні (фото)

22 лютого, 10:19

Понад півтори сотні вінничани долучилися до всесвітньої акція «Ангели пам’яті», яка покликана вшанувати пам’ять Героїв Небесної сотні. Вони поіменно згадали усіх Героїв Небесної сотні та запалили на їхню честь лампадки. А після хвилини мовчання прикрасили пам’ятник «Дерево Свободи», встановлений на честь Небесної сотні, паперовими янголами, які, за словами співорганіторки акції Тетяни Власюк, символізують чистоту помислів і самопожертви героїв Революції Гідності. 

«Сьогодні ми вийшли на майдан Небесної сотні, щоб вшанувати наших земляків, які загинули під час лютневих подій 2014 року, і всіх полеглих на Майдані у Києві. Найактивнішими її учасниками стали учні вінницьких закладів профтехосвіти, а також представники громадських організацій, волонтери, самі учасники Революції Гідності та пересічні вінничани, – розповідає Тетяна Власюк. – Янгеликів робили навіть вихованці дитсадків. Прикрасили ними «Дерево Свободи». Такі заходи проходить сьогодні у різних містах України та за кордоном».

Вона додала, що після завершення акції організатори планують відвідати могили загиблих на майдані вінничан – Героїв Небесної сотні. Покладуть на їхні могили квіти, запалені лампадки та паперових янголів, які зробили діти. 

Нагадаємо, всесвітня тиха акція вшанування Героїв Небесної сотні «Ангели пам’яті» проводиться ушосте. Цьогоріч до неї долучилося багато міст, у тому числі закордонних: Авдіївка, Афіни, Баффало, Брюссель, Варшава, Верховина, Вінниця, Івано-Франківськ Ірпінь, Коломия, Краматорськ, Луганщина (всі міста), Львів, Ніцца, Одеса, Париж, Рівне, Сєвєродонецьк, Стамбул, Тернопіль, Торецьк, Херсон, Хмельницький.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото авторки

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати