Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Укрзалізниця" офіційно стала акціонерним товариством

21 жовтня, 12:07
Фото Миколи Тимченка, "День"

"Українську залізницю" зареєстрували як акціонерне товариство. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

"Щойно зареєстрували юридичну особу Публічне акціонерне товариство "Українська залізниця". З днем народження, ПАТ "УЗ", - написав він.

Директор з реформування, майнової і правової політики “Укрзалізниці” Євген Кравцов вважає, що нова організаційно-правова форма — акціонерне товариство — дозволяє перейти від територіального принципу формування залізничного бізнесу до національного і триватиме щонайменше два роки. Це дозволить за функціональною ознакою створити кілька компаній, що спеціалізуються на певних видах перевезень, а також компанію, що займається інфраструктурою.

За словами Є.Кравцова, структурні перетворення в УЗ будуть відбуватися поступово. Як він уточнив, технічна політика буде спрямована на оновлення рухомого складу, насамперед вантажних вагонів і локомотивів. Крім того, існує необхідність інвестицій у магістральні шляхи.

Раніше Пивоварський заявляв, що "Укрзалізниця" стане компанією, до якої можуть увійти іноземні акціонери.

"Система управління змінюється. Роль генерального директора змінюється. На сьогодні генеральний директор має практично абсолютні повноваження. Після корпоратизації більш активною буде роль правління, це більш колегіальний орган. Генеральний директор також буде членом правління і головою правління", — розповів він.

До складу правління, за його словами, люди увійдуть на конкурсних засадах.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що при корпоратизації Укрзалізниця 100% залишиться державною.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати