Вчені розробили 3D-принтер, який може друкувати їжу з кріогенного борошна
Група вчених з корейського університету Іхва розробила 3D-принтер, який може друкувати їжу з кріогенного борошна. Особливість такого створення їжі в тому, що ця технологія дозволяє з точністю контролювати склад, рецептуру і текстуру продукції, пише The Faceb Journal з посиланням на інженерів, які розповіли про свій метод на конференції Experimental Biology 2018.
Технологія друку їжі з кріогенної борошна відрізняється від інших способів використання 3D-друку в харчовій промисловості точковим підходом.
На першому етапі відбувається кріогенне розмелювання - воно дозволяє з продуктів при температурі близько 100 градусів отримати мікрочастинки вуглеводів і білків.
Точний склад і властивості цих мікрочастинок можна контролювати за допомогою перекристалізації. Після цього їх з'єднують зі сполучною полімерною речовиною і надають необхідну форму.
При цьому можна змінювати як поверхневу, так і внутрішню структуру надрукованої їжі, максимально наближаючи її до поліпшеної версії оригіналу. В майбутньому ця технологія може бути використана як в домашньому, так і в промисловому виробництві.