Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Внаслідок обстрілу бойовиків загинув український військовий

07 серпня, 19:05
Фото Reuters

Оперативна ситуація у районі проведення антитерористичної операції на сході України упродовж дня 7 серпня дещо стабілізувалася. Однак внаслідок обстрілу бойовиків поблизу Мар’їнки загинув український військовик.

Про це повідомили в прес-центрі АТО.

"Російсько-терористичні угруповання суттєво зменшили провокативні обстріли позицій української армії. За нашими оперативними даними, насамперед, це пов’язано зі спекотною погодою та можливістю виникнення пожеж, у яких місцеві жителі звинувачуватимуть бойовиків", – йдеться у повідомленні. 

При цьому, згідно з повідомленням, на приморському напрямку вдень повної тиші не було. "Близько 13 години від кулі ворожого снайпера загинув наш боєць неподалік Мар’їнки. Також бандити випустили 2 міни калібру 120 міліметрів по позиціях сил АТО на підступах до Широкиного", – зазначили в штабі.

Зазначається також, що на донецькому напрямку під гранатометний вогонь потрапили українські опорні пункти в районі Невельського. 

У штабі також додають, що аналізуючи оперативну обстановку на тимчасово окупованих територіях, все частіше фіксуються випадки приховування участі кадрових російських військових у конфлікті.

"Так, нещодавно командування так званої 3-ї окремої мотострілецької бригади, яка окупувала Горлівку, цинічно намагалося приховати загибель своїх бойовиків, які підірвалися на міні під час диверсійних дій. За рішенням керівництва бригади, тіла загиблих перевдягнули у цивільний одяг та залишили у лісосмузі, неподалік від лінії зіткнення", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прибулим із РФ родичам було повідомлено, що загиблі особи ніколи не служили в армії "ЛНР/ДНР", а військове командування "республік" до їх загибелі непричетне.

"У такий спосіб керівництво російських окупаційних військ не лише приховує факт участі російських найманців та кадрових військових у бойових діях проти сил АТО, але й позбавляє сім’ї загиблих матеріальної допомоги у зв’язку з втратою годувальників", – підкреслюють у штабі АТО.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати