Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«За свою країну воюють і проливають кров українці, а не американці», — ексдиректор ЦРУ генерал Петреус про підтримку США під час візиту до Американського університету в Києві

28 вересня, 18:45

Під час нещодавнього інтерв'ю в Київському Американському університеті (AUK) колишній генеральний директор ЦРУ Девід Петреус наголосив на критичній ролі підтримки США та Заходу в боротьбі України проти росії.

В ексклюзивному інтерв'ю для «Рубрики» Петреус розповів, як продовження допомоги вплине на результат війни та здатність України протистояти російській агресії.

Петреус, який є важливим донором AUK, наголосив на важливості постійної допомоги США, зазначивши, що нещодавній пакет допомоги Україні на 61 мільярд доларів перевищує оборонний бюджет будь-якої європейської країни.

«Це не війна США. Ідея про те, що Америка веде нескінченну війну, є хибною», — стверджує Петреус. «Українці ведуть важку, тяжку війну проти варварського ворога, який заперечує саме право України на існування як незалежної держави та вважає, що вона має бути частиною російської федерації».

Він також високо оцінив інноваційне використання Україною технологій у воєнних діях, зокрема розробку безпілотників, які зіграли ключову роль у зриві російських операцій.

«Роль, яку технології зіграли для України, була приголомшливою», — відзначив Петреус, наголосивши на успіхах України в потопленні третини російського Чорноморського флоту за допомогою повітряних і морських безпілотників українського виробництва.

Він зазначив, що перевага росії в живій силі залишається проблемою, але вказав на здатність України адаптуватися, посилаючись на нові мобілізаційні закони, навчання та оснащення більшої кількості військовослужбовців.

Незважаючи на виклики, що постають перед Україною, Петреус залишається оптимістичним, високо оцінюючи стійкість України та рішучість її народу.

«За свою країну воюють і проливають кров українці, а не американці», — сказав він.

Він також попередив, що хід війни залежатиме від кількох факторів, включаючи постійну підтримку Заходу, союзи росії з такими країнами, як Північна Корея та Іран, і економічну здатність росії підтримувати війну.

«Є низка факторів, але очевидно, що деякі є важливішими за інші, і за всіма ними слід уважно стежити в найближчі місяці», – підсумував він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати