Перейти до основного вмісту

Пам’ятник з їстівною начинкою

Учора Бессарабський ринок відзначив 90-річчя
04 липня, 00:00

Але, безумовно, жителі Києва асоціюють Бессарабку більше з місцем, де можна купити якісний товар і не думати про те, що молоко виявиться кислим або м’ясо несвіжим, ніж з архітектурною визначною пам’яткою. Санітарно-епідеміологічна служба міста визнала лабораторію ринку, в якій продукція проходить експертизу, однією з кращих у Києві. Про це гордо говорять і продавці, серед яких є навіть «ветерани». Наприклад, Катерина Денисівна Лизогуб працює тут аж 45 років і еволюцію ринку знає не з архівних джерел. Вона стверджує, що порівнювати колишню і нинішню Бессарабку просто неможливо. «Зараз тут чисто, красиво, доглянуто, просто як у Європі», — говорить продавець. Ще Катерині Денисівні подобається, що на цій роботі є можливість побачити живцем багатьох знаменитостей, які приходять сюди, щоб поповнити свій «продовольчий кошик». Це і Євген Марчук, і Володимир Семиноженко, і Леонід Кравчук. Частенько заходять сюди і «зірки» шоу-бізнесу, як наприклад, Таїсія Повалій, Андрій Данилко, Руслана Писанка і Надія Шестак.

Правда, незважаючи на, здавалося б, очевидне благоденство, дирекцію ринку часом відвідують тривожні думки. Будівля, якій «стукнуло» без десяти років сторіччя, ні разу капітально не ремонтувалася — не мінялися клепані металеві перекриття ринку, не оновлювалася підлога. Крім цього, лякає ще і те, що конструкція стоїть на лесових грунтах, які при рясному попаданні в них вологи можуть «попливти». Але поки такі проблеми міською владою (принаймні на офіційному рівні) не обговорюються. Єдине, чим останнім часом допомогли ринку, так це парадним входом, який учора під час свята відкрився після реконструкції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати