Чорна iкра подорожчає!
Будемо їсти червону...Зі слів заступника голови Державного Комітету рибного господарства Олексія Степаненка, Україна осетрових риб сьогодні виловлює дуже мало (в середньому 180-200 тонн щорічно) й тому, виробляє не більше декількох сотень кілограмів чорного кав'яру на рік.
Вітчизняні підприємства з вирощування мальків осетра через відсутність грошей на реконструкцію простоюють, але оскільки вирощений в російських водах Азовського моря осетер мігрує до українських вод, котрі багаті на необхідний для нього корм, було створено Міждержавну комісію з рибальства, що встановила квоту розподілу продукції.
Цікаво, що в Європі існує думка, що у кав'ярі, який виробляють на Україні, занадто багато важких металів. Тому, європейці вважають за краще кав'яр українського виробництва не купувати.