Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рада скасувала ПДВ для матеріалів для виробництва шоломів на час АТО

30 червня, 14:10

Верховна Рада звільнила від податку на додану вартість операції з ввезення на митну територію України матеріалів для виготовлення шоломів.

Зокрема, за законопроект №2202 про внесення змін до підрозділу 2 розділу 20 "Прикінцеві положення" Податкового кодексу, що стосуються спеціальних засобів індивідуального захисту, проголосувало в цілому 236 народних депутатів.

За законопроект про внесення змін до розділу 21 "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу, що стосуються спеціальних засобів індивідуального захисту, в цілому проголосувало 248 депутатів.

Згідно з прийнятими змінами, тимчасово, на період проведення антитерористичної операції та/або введення воєнного стану звільняються від ПДВ операції з ввезення на митну територію України тканин (матеріалів) для виготовлення шоломів.

У пояснювальній записці до даного законопроекту зазначається, що прийняття законів дозволить здешевити тканину для виготовлення шоломів при ввезенні її в Україну під час АТО і відповідно зберегти життя і здоров'я великої кількості бійців Збройних сил України, підрозділів Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати