Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Інавгурація Байдена: до Вашингтона прибули 25 тисяч військовослужбовців

19 січня, 22:28

В американську столицю прибув весь запланований контингент у складі 25 тис. резервістів Національної гвардії для забезпечення порядку під час майбутньої 20 січня інавгурації обраного президента США Джо Байдена.

Як передає Інтерфакс-Україна, про це повідомив глава Бюро Нацгвардії генерал армії Деніел Гокансон.

"Тут розміщені 25 тис. військовослужбовців Національної гвардії для підтримки керівних федеральних агентств", - сказав Гокансон.

"Військовослужбовці готові до виконання будь-яких завдань, які будуть поставлені перед ними", - наголосив генерал.

Він також підтвердив, що військовослужбовці озброєні. За словами Гокансона, таке рішення було ухвалене за вказівкою правоохоронних органів.

Для забезпечення перекидання в столицю резервістів, техніки і вантажів, прибулих з усіх 50 американських штатів і територій, було виконано понад 150 авіарейсів.

За повідомленням столичної влади, до забезпечення порядку залучено весь особовий склад поліції округу Колумбія - 5,8 тис. осіб. Задіяні також підрозділи транспортної поліції.

В американській столиці напередодні інавгурації також розгорнуті спеціальні підрозділи радіаційного, хімічного і біологічного захисту, готові реагувати на інциденти, пов'язані із застосуванням зброї масового знищення.

Операцією з гарантування безпеки під час інавгурації керуватиме Секретна служба США.

Крім того, в операції задіяно велику кількість агентів ФБР. Їх чисельність не розголошується.

Тим часом центр Вашингтона повністю блоковано. Посилено охорону поблизу всіх 50 будівель держустанов. Не працюють станції метро в центральних районах столиці. Перекрито головні мости через річку Потомак. Крім того, кілька десятків катерів берегової охорони США патрулюють водний простір на річках Потомак і Анакостія в межах округу Колумбія з метою недопущення заходу плавзасобів до закритих районів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати