Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Боррель заявив, що Євросоюз продовжить місію з підготовки українських військових

15 жовтня, 11:44

 

Європейський Союз планує продовжити мандат місії військової допомоги Україні (EUMAM) на два роки.

Про це повідомив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель під час пресконференції після засідання міністрів закордонних справ ЄС.

Європейський дипломат наголосив на важливості продовження тренувань для українських Збройних сил, оскільки фронтова лінія стала довшою цього літа, і українські військові перебувають під значним тиском.

"Ми маємо продовжувати надавати українським Збройним силам більше можливостей і збільшувати нашу навчальну місію. Ми продовжимо мандат EUMAM на два наступних роки", — заявив Боррель.

Дипломат сподівається, що у блоці вдасться знайти консенсус щодо рішення.

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявляв, що Євросоюз нібито розглядає відправлення військових радників до України в межах цієї місії.

"Ми точно не підтримаємо, ми не віддамо свій голос за це, війна має закінчитися […] Ми не підтримуємо жодну ініціативу, яка збільшує ризик ескалації війни, тому ми сказали їй ні", — заявив Сіярто.

Він вважає, що розміщення військових радників в Україні є "небезпечною пропозицією". Будапешт уже повідомив Службу закордонних справ Європейського Союзу в Брюсселі, що не підтримає ініціативу в такому вигляді, а тому попросив переробити її.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати