Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Український слухач розуміє нас ментально...»

Вокаліст Руслан ПРИСТУПА про діяльність гурту «Los Colorados» під час карантину
05 августа, 10:04

«Ми не обмежуємося в чомусь одному, не притримуємося якогось конкретного стилю. Ми можемо грати абсолютно все і як нам захочеться»,  — з усмішкою розповідає в інтерв’ю «Дню» вокаліст тернопільського гурту «Los Colorados» Руслан ПРИСТУПА. Жартома колектив називає свій жанр музики, яку виконує, «агро-алко-роком».

А все почалося з того, коли хлопці опинилися на одній роботі — у фотостудії, на якій працювали 5 років. Ростислав до них приєднався трохи згодом. Спочатку «лосколорадівці» підзаробляли на дозвіллі, зокрема грали на весіллях українську народну музику. А коли у розпал кризи їм почали скорочувати зарплатню, хлопці вирішили залишити нудну роботу і вирішили заробляти... музикою.

До речі, з 2006 року склад гурту майже не змінювався: Руслан Приступа — вокал, Ростислав Фук — гітара, Сергій Масик — бас-гітара Олександр Драчук — ударні (до 2016 року), а з 2016 року — Олег «Грубий» Петришин.

ПРО ТВОРЧІ ПЛАНИ

— Ми спочатку записуємо певну пісню, а потім можемо знову перезаписати. Наприклад, спершу записали — все подобається. А на наступний день зібралися і... щось не те. Але це нормально, це творчий процес. І всі пісні чи кавери доробляються до якогось етапу. Так, щоб сказати, що все відразу ідеально, то так, мабуть, не буває. Постійно щось треба доробляти, удосконалювати... В принципі, як і в кожній роботі.

Під час карантину взагалі немає роботи, концертів. Це були наші основні заробітки, а тепер доводиться підробляти. Проте ми зустрічаємося рідше, але регулярно, щоб тримати себе у формі. Адже навіть пісні, які роками виконуєш, часом забуваються. Сподіваюся, що все скоро зміниться і стане на свої рейки.

Зараз ми готуємо новий кавер, який скоро має вийти на нашому каналі (його вже можна подивитися тут — https://www.youtube.com/watch?v=03S9SpNajiw. — Ред.), — це «Iron Maiden» з піснею «The Trooper». Ми хотіли цього разу спробувати щось складніше ...

У нас ще була ідея записати одну пісню з Сергієм Притулою, але ми це відклали у довгий ящик. Треба до нього знову телефонувати і просити про це, бо в нас є хороша пісня про депутатів. Ми з ним якось говорили і він був не проти.

ПРО КАВЕРИ І АВТОРСЬКІ ПІСНІ

— У нас більше авторських пісень, ніж каверів. Хоча ми їх екстрено писали в 2012 році, коли були в Німеччині. Не примусово, але щоб мати багаж для виступів закордоном, їздити на радіо і так далі. Не те, щоб ми робили ставку на кавери, але ми тоді підписали контракт і такі були умови. Це не наше бачення, що ми хотіли би робити. Нам так сказали, що треба і ми за контрактом мали це виконувати

Звісно, що нам подобається більше працювати над авторськими піснями. Кавер — це заслужена чиясь праця, а не твоя. Адже хочеться після себе залишити якийсь слід. У дворах не раз чули, що співають наші пісні в Тернополі. Мені це подобається і гріє душу.

Можливо, український слухач розуміє нас ментально, або ж душею... А іноземній аудиторії більше подобаються кавери. Хоча я вам скажу, що і полька йде аж на ура, головне, її правильно подати і мати хороший настрій. У нас останній концерт був  у Лейпцигу, то це, мабуть, був один з найшикарніших концертів. Це було феєрично! Люди відривалися бомбезно! Я навіть не думав, що під польку таке можна творити (усміхається. — Ред.).

...Я не розумію, як можна не любити народних пісень. Я пам’ятаю з дитинства, що коли приїжджаєш в село, звісно, що там буде якесь застілля... І я пригадую, як за ним співали мелодійні пісні... (До речі, народна пісня «В саду гуляла» є однією з візитівок творчості «Los Colorados. — Ред.).

Ми російською не співаємо і в Росії не виступаємо зі зрозумілих на те причин. Я не слухаю української музики, не вмикаю музичні канали, тому що там немає на що дивитися. Я це не люблю, це не моє. Нікого не можу виділити... Мені подобаються більше локальні гурти, наприклад, гурт «Пан Пупец» з Івано-Франківська. Крім того, я переважно слухаю іноземну музику, зокрема із задоволенням — старі-добрі пісні «Metallica».

ДОВІДКА «Дня»

«Los Colorados» — український музичний гурт з Тернополя, який у своїх піснях часто використовує сільськогосподарську тематику. Перший виступ групи відбувся 24 квітня 2006 року і ця дата вважається днем його заснування. Здобув велику популярність після виконання каверу відомої пісні Кеті Перрі «Hot N Cold», адже кліп з виступом колективу набрав на YouTube кілька мільйонів переглядів.

2012 року кавер гурту на композицію «I Like To Move It» був заставкою під час трансляції футбольних матчів Євро-2012 на німецькому телеканалі ZDF. «Los Colorados» підписав контракт зі звукозаписувальною компанією «Motor Music» (знаною, зокрема, своєю співпрацею з гуртом «Rammstein»).

До слова, кліп групи на пісню «Тілько ві Львові» (Only in Lemberg) став одним з офіційних рекламних відеороликів Львова.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать