Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Окупанти зібрали на Донеччині потяг довжиною в 30 км, — DeepState (МАПА)

12 февраля, 19:45

Російські військові розмістили на залізниці неподалік лінії фронту на тимчасово окупованій частині Донецької області надзвичайно довгий ешелон. Імовірно, це частина лінії оборони у разі прориву українських військ, повідомляє Вільне радіо із посиланням на український аналітичний ресурс DeepState.

Потяг, який росіяни розмістили на тимчасово окупованій території, має довжину приблизно 30 кілометрів та налічує понад дві тисячі вагонів.

Безперервна конструкція з товарних вагонів тягнеться по гілці від залізничного вокзалу в Оленівці до Волновахи та налічує близько 2100 вагонів різного типу. Зведення цієї вагонної “багатоніжки” почалось у липні 2023 року. Для побудови, вочевидь, використовувався рухомий склад, вкрадений з тимчасово окупованих територій”, — йдеться в повідомленні.

Схоже, у такий спосіб окупанти сподіваються створити перешкоду для просування ЗСУ. Конструкція з вагонів має стати своєрідною окремою лінією оборони.

Адже пошкодити, зрушити чи підірвати 30-кілометрову масу металу вкрай важко, а рух техніки через таку заваду без пробиття коридору неможливий“, — пояснюють аналітики.

Як пише російське “Радіо Свобода”, за даними тамтешнього залізничного блогера Сергія Сігачова, йдеться не про один 30-кілометровий склад, а про три (також надзвичайно довгі) поїзди, між якими є невеликі розриви. 

Тобто не 30-кілометрова суцільна “змія”, а три змії“, — зазначає Сігачов.

При цьому, йдеться на шпальтах видання, навіть у ході літнього контрнаступу українські війська не намагалися наступати на цій ділянці фронту. Нині тут у районі Новомихайлівки пробують прорватися російські військові.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать