Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сікорський на Атлантичній раді попросив у США надати зброю для України

27 февраля, 13:13

Напередодні міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський виступив на Атлантичній раді, де попросив, щоб Сполучені Штати продовжували підтримувати Україну.

Про це пише Рубрика, посилаючись на промову Сікорського в аналітичному центрі Atlantic Council.

Як зазначив польський дипломат, лише три кроки відділяють нас від безпечнішого та стабільнішого світу:

  • По-перше, надайте українцям боєприпаси, які їм терміново потрібні.

  • По-друге, інвестуйте в нашу безпеку, щоб створити настільки потужний стримувальний фактор, який затьмарить путіна та його наближених.

  • По-третє, поглиблюйте та розширюйте наші альянси, щоб забезпечити тривалий мир з позиції сили.

"Нам потрібно зробити ці кроки не для ескалації війни в Україні, а для того, щоб запобігти ще більшому глобальному конфлікту, який наразі все ближче наближається до наших кордонів", підкреслив Сікорський.

Окрім того, Сікорський зауважив, що вторгнення в Україну – це аж ніяк не регіональна сварка. Це війна з глобальними наслідками.

Очільник польського МЗС також вважає, якщо залишити Україну без допомоги, то путін зрозуміє, що йому може зійти з рук, що завгодно.

Сікорський прогнозує, що російський диктатор підійде набагато ближче до кордонів держав НАТО, погрожуючи подальшими військовими вторгненнями в Європу, "де нашим дітям доведеться боротися з ним. Адже Путін відкрито заявив, що російський кордон "ніде не закінчується".

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать