Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зброя рф фактично складає будинки: у ЗСУ пояснили, чому довелося відійти на нові позиції у Часовому Яру

07 июля, 19:01

Російські загарбники бʼють по Часовому Яру Донецької області КАБами, ствольною артилерією та важкими вогнеметними системами (ТОС), які є найбільш руйнівним видом озброєння. Окупанти цілеспрямовано продовжують стирати з лиця землі місто.

Про це в ефірі "Еспресо" розповів представник пресслужби 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Іван Петричак.

Як розповідає військовий, саме важкими вогнеметними системами російські загарбники обстрілюють Часів Яр вночі, від чого будинки, які ще стояли, буквально складаються.

"Тривають стрілецькі бої, артилерійські дуелі, контрбатарейна боротьба. Ворог продовжує руйнувати населений пункт. Регулярно по Часовому Яру і вглиб міста залітають російські КАБи, ствольна артилерія, а найруйнівнішими є системи ТОС, які вночі прилітають та фактично складають будинки. Обстріли продовжуються, ситуація залишається напруженою", сказав Петричак.

Офіцер зазначив, що після того, як наші Сили оборони відійшли на інший бік каналу, кількість ворожих артилерійських обстрілів зменшилася. Однак це не означає, що ситуація у Часовому Яру стала спокійнішою.

Нагадаємо, що у квітні бійці штурмового батальйону "Чорний лебідь" 255-ї ударної групи Збройних сил України, які на сьогодні воюють на східному фронті, продемонстрували сучасний стан Часового Яру.

Петричак зауважив, що наші евакуація та логістика працювали весь час, що дозволяло і підвозити боєприпаси, і вивозити поранених.

"Ми в крайні дні перед тим, як Сили оборони залишали той зруйнований район міста, намагалися зняти, як це все відбувається, аби показати глядачам та всьому суспільству, чому так важливо відійти звідти. Тримати там території було складно, тому що ворог планово руйнував усе – і будинки, і позиції – перемішував з землею", додав представник бригади.

У мережі показали, як зараз виглядає місто Часів Яр Донецької області – окупанти фактично його зруйнували. На кадрах порівняли вигляд мікрорайону Канал у липні 2022 року та 8 березня 2024 року.

Часів Яр у липні 2022

Часів Яр. Липень 2022 року. Фото: Радіо Свобода

Часів Яр у березні 2024

Часів Яр, 8 березня 2024 року. Фото: Радіо Свобода

Цілих будинків, як видно по світлинах, там не лишилося – війська росії все знищили

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать