Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Марк Рютте: Ми маємо гарантувати, що Україна переможе, як суверенна, незалежна демократична держава

01 октября, 11:31
Фото newsroom.consilium.europa.eu

Марк Рютте, який вступає на посаду генерального секретаря, заявляє, що його пріоритетом на цій посаді буде Україна, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ви вже назвали пріоритети, над якими ви працювали, і ці пріоритети ми просуватимемо вперед до майбутнього - Україну. Ми маємо гарантувати, що Україна переможе, як суверенна, незалежна демократична держава", - сказав Рютте у вівторок у штаб-квартирі НАТО, звертаючись до Єнса Столтенбегра, який іде з посади.

Відповідаючи на уточнювальне запитання журналістів про свої пріоритети на посаді генсека альянсу, він констатував, що "Україна перебуває на першому місці зі списку".

"Але ми маємо також потрібно зробити більше в плані нашої колективної оборони та стримування, ми повинні більше інвестувати, закрити прогалини в можливостях і спробувати досягти всіх цілей, поставлених НАТО, і по-третє, ми повинні зробити більше, щоб переконатися, що ми справді побудували партнерства, які були створені за ці роки, зокрема на Далекому Сході. Тож я думаю, що всі три однаково важливі", - пояснив Рютте.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать