Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дмитро Кліменков закликав інвестувати в український ОПК і назвав пріоритетну потребу військових

02 октября, 11:49
Фото mil.gov.ua

Під час 2-го міжнародного форуму оборонних індустрій DFNC2 заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков закликав українських та іноземних виробників інвестувати в оборонно-промисловий комплекс України. Він підкреслив, що цей сектор активно розвивається, пропонуючи значні можливості для міжнародних інвесторів і партнерів, повідомляє Міністерство оборони України.

«Сьогодні Україна, захищаючи свою незалежність, одночасно трансформує оборонну промисловість. Ми бачимо величезний потенціал розвитку для тих, хто зараз ухвалить рішення про інвестиції в український ОПК. Наш сектор уже демонструє високу ефективність і готовий до впровадження найсучасніших технологій. Тому закликаю як приватних інвесторів, так і уряди країн вкладати ресурси в український ОПК», – заявив заступник міністра оборони.

Переваги української зброї в тому, що її простіше обслуговувати та ремонтувати нашим військовим, зазначив Дмитро Кліменков. «Цю зброю уже знають в ЗСУ. Нам не потрібно витрачати дефіцитний час військових на їх навчання, – пояснив він. – До того ж на українське озброєння простіше отримати фідбек від ЗСУ. Таким чином виробники безперервно покращують свою продукцію».

Україна вже має успішний приклад співробітництва, додав Дмитро Кліменков. «Уряд Данії першим розпочав пряме фінансування українських оборонних підприємств, зокрема виробництво самохідних артилерійських установок «Богдана» для українського війська. «Данська модель» підтримки є ефективною та швидкою, адже дозволяє нам знижувати залежність від міжнародної допомоги та гнучко реагувати на потреби фронту», – розповів заступник міністра оборони.

За його словами, в пріоритеті українських військових — нові сучасні технології. «В першу чергу – безпілотники. Зокрема, deepstrike, які летять вглиб ворога. Крім того, ми пропонуємо фінансувати виробництво розвідувальних, надводних безпілотників, а також наземних роботизованих систем. Також серед наших пріоритетів – ракети, протитанкові комплекси, бронеавтомобілі та новітні артилерійські установки, – зазначив Дмитро Кліменков. – Ми не обмежуємося вузькою номенклатурою та готові обговорювати широкий перелік озброєння. Україна пропонує інвесторам надійні проєкти в ОПК, які вже ефективно показали себе на полі бою».

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать