Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські оборонці, які захищають Харківщину отримали 4 безпілотні комплекси “Валькірія”

02 октября, 21:18
Фото mil.in.ua

Українські оборонці, які захищають Харківщину від окупантів, отримали чотири безпілотні авіаційні комплекси «Валькірія» за кошти, зібрані харківʼянами, повідомляє ГО «Український мілітарний центр».

Вітчизняні безпілотні комплекси передав благодійний фонд Сергія Притули.

Ці дрони призначення для розвідки та коригування ударів української артилерії.

У фонді розповіли, що завдяки зібраним 3 930 000 грн від спільноти Ху’*йовий Харків, а також медіагрупи Накипіло, ХС • Харьков, Новости Харькова – 057.ua, Харків LIVE, Де в Харкові, Алексеевка Харьков та Левый Берег Киев, які приєдналися до збору. Українські військові отримали чотири нові комплекси БПЛА.

У кожному комплексі «Валькірія» – по два літаки та наземна станція.

Також за ці кошти ще один комплекс, який вже працював на фронті, отримав удосконалену систему звʼязку.

Вартість кожного комплексу – 900 000 грн, переобладнання – 330 000 грн.

«Відтепер «Валькірії» працюватимуть у 57 ОМПБр, 77 ОАЕБр, 42 ОМБр та 13 бригаді НГУ «Хартія». Переобладнання отримав комплекс 36 ОБрМП 501 ОБМП», – розповіли у фонді Сергія Притули.

У повідомленні наголошується, що роботу безпілотників «Валькірія» на фронті складно переоцінити. Ці безпілотники здатні здійснювати розвідку та оперативно коригувати роботу артилерії Сил оборони.

Зазначається, що комплекси гарно зарекомендували себе за рахунок порівняно низької собівартості та гарних льотних характеристик.

Кожен літак здатен перебувати у повітрі до 150 хвилин та має «компʼютер, що приймає картинку з камери і синхронізує з супутниковими картами. А ще може літати без GPS», – розповіли у благодійному фонді.

Екіпаж БПЛА становить усього дві людини, а комплекс може виконувати як цілодобове спостереження за переднім краєм фронту, так і здійснювати розвідувальні операції вглиб до 40 км.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать