Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Компанія International Armored Group оголосила про відкриття заводу з виробництва бронетехніки в Болгарії

03 октября, 22:53
Фото з сайту mil.in.ua

Компанія International Armored Group оголосила про відкриття заводу з виробництва бронетехніки в Болгарії, повідомляє ГО «Український мілітарний центр» із посиланням на пресслужбу компанії.

IAG – це міжнародна компанія, що спеціалізується на виробництві бронетехніки та випускає свою продукцію на низці підприємств в США, Канаді, ОАЕ, Туреччині та Африці.

Новий завод в Симитлі стане шостим у списку міжнародної компанії та, як очікується, посилить її позиції у Європі, скоростивши терміни виробництва та логістичне плече для місцевих замовників.

Підприємство побудоване з акцентом на залучення передових технологій: на ньому встановлено високоточні цифрові програмовані верстати, обладнання для лазерного різання металу та роботизовані системи зварювання.

Заявлено, що нові потужності будуть зосереджені на виробництві бронетранспортерів, тактичних і спеціалізованих автомобілів для військових та правоохоронних органів.

Болгарія вже експлуатує техніку виробництва International Armored Group.  Чотири роки тому “Мілітарний” повідомляв про закупівлю Силами спеціальних операцій країни майже сотні машин типу «Guardian».

Контракт на суму близько 25,5 млн євро передбачав поставку 98 машин у різних модифікаціях, що надійшли на озброєння 68-ї бригади спеціального призначення.

Тоді ж для них було розгорнуто сервісний центр з технічного обслуговування на базі батальйону тилового забезпечення в Пловдиві.

Розбудова заводу з виробництва бронетехніки у перспективі може стати підгрунтям для переозброєння болгарської армії із застарілих радянських машин на сучасну легку бронетехніку.

Так, в минулому році Болгарія закупила в Сполучених Штатах партію із 183 бронетранспортерів Stryker та супутнього обладнання на суму 1,5 мільярда доларів.

Крім того, два роки тому болгарська армія запустила процес капітального ремонту та модернізації свого парку танків Т-72М, щоб ті прослужили ще до 2030-х років.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать