Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Норвегія для інвестицій Norfund в Україну планує виділити 250 мільйонів крон

05 октября, 14:13

 

Норвезький уряд уповноважив інвестиційний фонд Norfund здійснювати інвестиції в Україну, зокрема в рамках Програми підтримки Нансена. Це рішення надасть можливість залучати приватний капітал для відновлення та розвитку країни.

Про це повідомляє Міністерствоекономіки України, пише Рубрика.

Як повідомляє відомство, уряд Норвегії виділить близько 250 млн норвезьких крон (приблизно 22 млн євро) для інвестицій через Norfund у 2024 році. Кошти будуть спрямовані на підтримку компаній, що інвестують в Україну, зокрема зменшуючи ризики для інвесторів. Окрім того, уряд Норвегії планує продовжувати підтримку цієї ініціативи в наступні роки.

Перша віцепрем'єр-міністерка України Юлія Свириденко висловила подяку уряду Норвегії за це рішення, зазначивши, що залучення приватного капіталу є вкрай важливим для відновлення України.

"Залучення приватного капіталу є вкрай необхідним для підтримки проєктів відбудови та відновлення. Я дякую уряду Норвегії за це рішення, яке не тільки відкриває шлях для інвестицій Norfund, а й підтримує зусилля Міністерства економіки в реалізації загальної стратегії із залучення державних і приватних інвестицій обсягом до 40 млрд євро у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та агенціями розвитку", — зазначила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Norfund надає інвестиції в акціонерний капітал, що пов'язано з вищими ризиками, ніж позики та гарантії, які пропонують агенції розвитку та багатосторонні банки. Як інвестиційний фонд, Norfund також працює над створенням робочих місць та підтримкою "зеленого" переходу шляхом інвестування в компанії, що сприяють сталому розвитку.

Міністерка міжнародного розвитку Норвегії Анне Беате Крістіансен Твіннерейм наголосила, що досвід Norfund на ринках з високими ризиками робить його важливим інструментом для залучення приватного капіталу в проєкти відбудови в Україні. Це допоможе зменшити розрив між нагальними потребами України у відновленні та доступним фінансуванням.

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать