Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Посол Ізраїлю в Україні запевнив, що його країна не бере участі у створенні китайсько-бразильської групи "Друзі миру"

06 октября, 17:47

Ізраїль більш схильний до підтримки "формулу миру" президента України Володимира Зеленського та однозначно не бере участі у процесі створенні китайсько-бразильської групи "Друзі миру".

Про це заявив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський в інтерв'ю ZN.UA.

"Справді ми взяли участь у конференції у Швейцарії (у Саміті миру, — ред.). Я не можу сказати, що це була конференція з "формули миру" Зеленського. 

Швидше, це був форум щодо можливості мирного виходу із ситуації, яка склалася в Україні. Ізраїль бере участь в обговоренні "формули миру", її різних пунктів. Ми проголосували на її підтримку в ООН. Тому можна сказати, що ми підтримуємо "формулу миру"", – зазначив ізраїльський дипломат.

Бродський також наголосив, що ще більшою мірою Ізраїль підтримав мир та закінчення війни в Україні. Водночас Бродський наголосив, що рішення, яким має бути завершення російсько-української війни, повинна прийняти Україна.

"Ми хотіли б, щоб війна закінчилася якнайшвидше. Я гадаю, що це наше спільне бажання. Думаю, поки що передчасно говорити про другий Саміт миру. Ми не знаємо, коли й де він відбудеться, хто братиме в ньому участь. Тому поки що я утримаюсь від коментаря. Коли буде конкретна інформація, тоді ми ухвалимо рішення", — сказав посол.

Також у дипломата запитали, як ставиться Ізраїль до цього китайсько-бразильського плану, який активно створюється на паралельному майданчику.

"Ізраїль не є частиною цього процесу. Ми не маємо стосунку до цього плану. Гадаю, це не принципово, як Ізраїль до нього ставиться. Важливішим є те, як Україна ставиться до цього плану. Ізраїль підтримає будь-яке розв'язання конфлікту, прийнятне для України", підкреслив Бродський.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать