Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рішення заради доньки: киянка для молоді з синдромом Дауна відкрила кафе

06 октября, 22:23

 

Жителька столиці заради доньки відкрила у Києві мережу піцерій "Sunshine cafe" для молоді з синдромом Дауна.

Про це пише ШоТам, передає Рубрика.

У чому проблема?

Аліна Живаго, мама дівчинки з синдромом Дауна, стикнувшись із труднощами в пошуках роботи для своєї доньки Насті, яка через діагноз не могла знайти працевлаштування, вона вирішила змінити ситуацію власними силами.

Фото: скриншот відео

Яке рішення?

Жінка відкрила мережу піцерій "Sunshine cafe" в столиці, створивши робочі місця для молоді з інтелектуальними порушеннями. У вересні 2022 року вона відкрила перший заклад, де зараз працюють понад 10 людей з інвалідністю.

Фото: Шотам

Як це працює?

Настя, донька Аліни, після спеціалізованої школи вступила до училища на кухаря. Однак знайти роботу стало викликом: більшість роботодавців не хотіли брати людину з синдромом Дауна навіть на практику.

Фото: скриншот відео

Маючи на меті дати доньці та іншим молодим людям з інтелектуальними порушеннями можливість самореалізації, Аліна створила громадську організацію "Сонячні люди" і розпочала власну справу.

Фото: скриншот відео

Надихнувшись європейськими моделями інклюзії, де кафе та інші заклади активно залучають людей з ментальними порушеннями до роботи, Аліна відкрила кафе, де молодь з синдромом Дауна може працювати та проходити практику.

Фото: скриншот відео

Фото: скриншот відео

У закладах "Sunshine cafe" люди з інвалідністю не лише готують піцу та млинці, а й активно спілкуються з клієнтами, демонструючи, що вони — такі самі члени суспільства, як і всі інші.

Фото: скриншот відео

Фото: скриншот відео

"Ми різні, але рівні" – гасло, яке стало символом кафе, відображає головну мету Аліни — довести, що люди з інвалідністю мають ті ж права на працю та життя в суспільстві.

Ініціатива "Sunshine cafe" показує, що такі зміни починаються з невеликих, але важливих кроків.

Фото: скриншот відео

 

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать