Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Генсек НАТО: Альянс має і буде робити більше для допомоги Україні у війні з росією

09 октября, 16:47

 

Північноатлантичний Альянс повинен активізувати свої зусилля для підтримки України у боротьбі проти російської агресії, особливо перед важкою зимою, що наближається.

Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Марк Рютте під час спільної пресконференції з президентом Фінляндії Александром Стуббом у Брюсселі.

Новий генсек Альянсу наголосив на важливості збільшення допомоги та координації дій союзників на майбутній зустрічі Контактної групи з оборони України, яка відбудеться у форматі "Рамштайн".

Рютте також нагадав про свій нещодавній візит до України, під час якого він на власні очі побачив руйнування критичної інфраструктури країни внаслідок атак Росії. За його словами, Україна може зіткнутися з однією з найважчих зим за весь період війни, і НАТО повинно зробити все можливе, щоб допомогти країні пройти цей період.

"НАТО має і буде робити більше, щоб допомогти Україні. Росія продовжує завдавати масованих ударів по критичній енергетичній інфраструктурі України, яка може постати перед найбільш жорсткою зимою з часів початку повномасштабного вторгнення. Я віддаю належне стійкості та мужності українського народу та його Збройних сил", – зазначив очільник Альянсу

 

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать