Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Німеччина минулого тижня поставила Україні дві системи ППО IRIS-T

09 октября, 19:46
Фото ілюстративне

Німеччина минулого тижня поставила Україні ЗРК середньої дальності IRIS-T SLM, а також малої дальності IRIS-T SLS, повідомляє ГО «Український мілітарний центр».

Про це в інтерв’ю RND заявив німецький генерал-майор Крістіан Фройдінг.

Він також повідомив, що відбувається постачання іншої техніки та обладнання в межах німецької військової допомоги.

За його словами, Німеччина наразі здійснює доставку військової техніки і боєприпасів до України на високому рівні і надалі підтримуватиме його.

Зокрема, йдеться про системи протиповітряної оборони, які необхідні для захисту українських об’єктів критичної інфраструктури та громадян від російських ударів.

«Тільки минулого тижня ми доставили дві зенітні системи Iris-T SLM і SLS. І до кінця цього року ми поставимо ще дві системи ППО», – розповів Фройдінг.

Він також повідомив, що українським Силам оборони продовжаться поставки легкої бронетехніки та основних бойових танків, а також значної кількість артилерійських боєприпасів.

У серпні заступник офіційного представника німецького уряду Вольфганг Бюхнер повідомив, загалом до кінця поточного року Україна отримає два ЗРК середньої дальності IRIS-T SLM, а також два малої дальності IRIS-T SLS.

Також для посилення української протиповітряної оборони прибудуть 10 самохідних зенітних установок Gepard.

Уряд Німеччини у вересні збільшив обсяг військової допомоги Україні приблизно на 400 мільйонів євро.

Гроші планується витратити на закупівлю військового обладнання та техніки для української армії, зокрема, засобів протиповітряної оборони, безпілотників і захисного спорядження.

Минулого місяця уряд Німеччини надав Україні великий пакет військової допомоги. Він, зокрема, включає 22 танки Leopard 1A5, а також три самохідні зенітні установки Cheetah (Gepard), різну бронетехніку та спеціальні машини, БПЛА, РЛС та набої і боєприпаси.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать