Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Військові з Німеччини разом з росіянами брали участь у спортивних змаганнях: Бундесвер почав перевірку

13 октября, 20:20

Німецькі солдати разом з російськими військовими брали участь у заходах Міжнародної ради військового спорту CISM, попри те, що атлетів під російським прапором не допускають до більшості міжнародних змагань. Коли про це дізналися у Бундесвері, то вирішили проводити перевірки, щоб уникати подібних інцидентів.

Про це пише Bild, цитує Рубрика.

Як зʼясувало видання, наприкінці лютого 2024 року в Бангладеш асоціація організувала змагання зі стрільби з лука.На церемонії нагородження російські солдати позували поруч з семи військовослужбовцями Бундесверу,включно з головою німецької делегації підполковником Крістіаном Люцкендорфом.

Речник німецького Міністерства запевнив, що коли про цей стало відомо, то відомство  «негайно відреагувало» та обговорило процес з «відповідальними».

«З військовими Бундесверу, які брали участь у змаганнях CISM, провели бесіду. Було чітко зазначено, що такі фотографії неприйнятні», — заявили у Міноборони. 

А втім, Bild стверджує, що німецьких солдатів сфотографували з російськими солдатами на двох наступних заходах CISM навіть після «неприйнятних» фотографій у лютому. Це сталося на 79-й Генеральній асамблеї CISM у травні в Танзанії та на Чемпіонаті від асоціації з баскетболу в червні в Сербії.

Хоча на обох заходах спортивних змагань між німецькими та російськими солдатами не було, вони все одно зʼявлялися на спільних «технічних нарадах» та «офіційних обідах».

У міністра оборони Бориса Пісторіуса запевнили: 

«Ми відреагували на цю подію: з літа ми перевіряли, чи беруть участь у подіях російські та білоруські військові, і якщо так, то участь (німецьких солдатів — ред.) принципово скасовували».

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать