Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

70 мільйонів гривень відсудило "Центренерго" у постачальника вугілля

15 октября, 13:13

Компанія "Центренерго" виграла судову справу проти ТОВ "Азонекс" і відсудила 70 мільйонів гривень через невиконання договору про поставку вугілля.

Про це пише ExPro з посиланням рішення суду, яке опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень. 

За даними судових матеріалів, "Центренерго" звинувачує "Азонекс" у невиконанні зобов'язань щодо повної поставки вугілля. Зокрема, було зазначено, що різниця між фактичною вартістю поставленого товару і попередньою оплатою становила 22,33 млн грн, яку відповідач не повернув.

Крім того, через відсутність належної реєстрації податкових накладних "Центренерго" не могло нарахувати податок на суму 39,06 млн грн.

Позивач вимагав відшкодування не тільки попередньо сплачених 22,33 млн грн, а й 3% річних (808 тис. грн), інфляційних втрат (2,18 млн грн), а також збитків на 39 млн грн, разом із додатковими нарахуваннями (3% річних і інфляційними втратами).

Суд частково задовольнив вимоги "Центренерго", визнавши правомірність позову на підставі невиконаних зобов'язань "Азонекс".

"Враховуючи встановлені вище судом обставини, дослідивши повно та всебічно матеріали справи, на день розгляду справи, суд частково задовольняє позовні вимоги ПАТ "Центренерго" до ТОВ "Азонекс"", – йдеться в рішенні.

ТОВ "Азонекс", засноване Андрієм Мартиновським, у 2020 році займалося імпортом вугілля з Польщі, а також фігурувало в розслідуванні Бігус.інфо щодо співпраці "Центренерго" з російськими постачальниками вугілля.

Ця судова справа підтверджує важливість дотримання договірних зобов'язань та прозорості в енергетичному секторі України.

Нагадаємо, що Державне підприємство "Укрвугілля" вимагає від ПАТ "Центренерго" 582 млн грн боргу за поставлене вугілля. 

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать